Usein kysyttyä lahjoittamisesta

Millä lahjoitustavoilla voin auttaa?

Lahjoituksen teko on helppoa tällä Annansilmät-sivustolla. Lahjoitus voi olla kertalahjoitus tai toistuva kuukausilahjoitus.

Voit lahjoittaa näkövammaistyöhön haluamasi summan MobilePaylla numeroon 23197. Lahjoituksen tekeminen onnistuu myös helposti ja nopeasti tekstiviestillä. Kirjoita tekstiviestiin jompikumpi seuraavista sen mukaan, kumman summan, 10 vai 20 euroa, haluat lahjoittaa: NÄE10 tai NÄE20. Lähetä viesti numeroon 16499.

Lahjoittaminen onnistuu helposti myös puhelimitse soittamalla numeroon 0600 9 4520 (hinta 20,11 € + pvm).

Voit lahjoittaa haluamasi summan Näkövammaisten liiton tilille: Danske Bank FI08 8431 2710 0120 61. Merkitsethän lahjoitukseesi aina viitenumeron 6402, sillä se helpottaa lahjoitusten käsittelyä.

Lisätietoa lahjoittamisesta saat halutessasi myös sähköpostilla osoitteesta: lahjoittajapalvelu@annansilmat.fi.

Miksi tekisin lahjoituksen tai liittyisin kuukausilahjoittajaksi?

Tukemalla Näkövammaisten liiton työtä puolustat näkövammaisten oikeuksia ja helpotat heidän elämäänsä. Lahjoittamalla olet mukana rakentamassa syrjimätöntä Suomea sekä auttamassa näkövammaisia kaikissa heidän elämänvaiheissaan. Sinun tuellasi voimme myös nostaa esille epäkohtia, joita näkövammaiset joutuvat kohtaamaan arjessaan. Pienelläkin kertalahjoituksella tai säännöllisellä kuukausituella on iso merkitys näkövammaisen elämään.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Käytämme lahjoituksesi näkövammaisten arjen ja hyvinvoinnin parantamiseen sekä heidän oikeuksiensa edistämiseen. Tuellasi voimme esimerkiksi

  • järjestää näkövammaisille apua arjen haastaviin tilanteisiin
  • auttaa näkövammaisia työelämään
  • tuoda näkövammaiset yhteen ja vertaistuen piiriin
  • tukea näkövammaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa
  • järjestää koulutusta, kursseja ja tapahtumia
  • tukea näkövammaistutkimusta
  • kehittää opaskoirien koulutusta
  • olla mukana tekemässä sähköisistä palveluista saavutettavia näkövammaisille
  • edistää näkövammaisten oikeuksia ja auttaa heitä oikeudellisissa asioissa
  • vaatia päättäjiä ottamaan näkövammaisten erityistarpeet huomioon päätöksissään.

Miten Näkövammaisten liitto varmistaa, että apu menee varmasti perille?

Näkövammaisten liitto on jo lähes sadan vuoden ajan auttanut näkövammaisia yhdessä tukijoiden kanssa. Liiton työntekijöistä noin joka neljäs on itsekin näkövammainen, joten tunnemme tarkkaan näkövammaisten tarvitseman tuen tarpeet.

Varainhankintaamme ohjaa rahankeräyslaki, joka velvoittaa varoja keräävät yhteisöt hakemaan keräysluvat Poliisihallitukselta ja raportoimaan kerättyjen varojen käytöstä. Vuosittaiset tilinpäätöksemme ja vuosikertomuksemme hyväksytään vuosikokouksessamme, johon kutsumme kaikki jäsenemme. Vuosikertomukseemme voit tutustua verkkosivuillamme osoitteessa www.nkl.fi/vuosikertomus .

Kuinka voin ryhtyä kuukausilahjoittajaksi?

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi osoitteessa annansilmat.fi tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@annansilmat.fi tai soittamalla numeroon 09 3960 4545 (arkisin klo 9–12).

Miksi kuukausilahjoitus on hyvä tapa auttaa?

Kuukausilahjoittaminen on sinulle helppoa ja vaivatonta. Säännöllisellä kuukausituellasi tuot työllemme jatkuvuutta ja mahdollisuuden suunnitella työtä pitkäjänteisesti. Säännöllisen tuen ansiosta pystymme ennakoimaan auttamiseen käytettävissä olevien avustusvarojen määrän nyt ja tulevina kuukausina.

Miten voin lopettaa kuukausilahjoitukseni?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksesi ilmoittamalla siitä joko puhelimitse: 09 3960 4545 (arkisin klo 9–12), sähköpostilla: lahjoittajapalvelu@annansilmat.fi tai kirjeellä: Näkövammaisten liitto ry, PL 30, 00030 IIRIS.

Miten muutan lahjoitustietojani?

Voit tehdä muutokset lahjoittajapalvelumme kautta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@annansilmat.fi tai soittamalla numeroon 09 3960 4545 (arkisin klo 9–12). Olethan yhteydessä lahjoittajapalveluumme, jos luottokorttisi numero muuttuu.

Maksaako Näkövammaisten liitto lahjoituksista veroa?

Yleishyödyllisenä yhteisönä liitto ei maksa lahjoituksista veroa.

Miten Näkövammaisten liitto suojelee yksityisyyttäni?

Näkövammaisten liitto noudattaa tietosuojalakia (1050/2018). Tietojasi käytetään ainoastaan Näkövammaisten liiton työstä ja kampanjoista kertomiseen, eikä liitto anna keräämiään yhteystietoja kolmansille osapuolille. Lahjoittajarekisteriä käsitellään ehdottoman luottamuksellisena, ja se on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta. Luottokortilla maksaessasi Näkövammaisten liitto ei käsittele eikä tallenna lahjoittajan kortin numeroa missään vaiheessa. Nets (entinen Luottokunta) takaa kortilla maksamisen turvallisuuden PCI DSS -sertifioidulla järjestelmällä (Payment Card Industry Data Security Standard).