Tässä tietosuojaselosteessa (jäljempänä ”seloste”) kerrotaan, kuinka Näkövammaisten liitto ry käsittelee henkilötietoja Annansilmät-lahjoittajarekisterissä.

  • Rekisterinpitäjä
    Sovellettavan tietosuojalainsäädännön (tai tietosuoja-asetuksen) mukainen rekisterinpitäjä on Näkövammaisten liitto ry. Näkövammaisten liitto ry vastaa siitä, että henkilötietojasi käsitellään tätä selostetta ja sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen.
    Rekisterinpitäjän yhteystiedot
    Näkövammaisten liitto ry
    Y-tunnus: 0202748-5
    postisoite: PL 30, 00030 IIRIS
    käyntiosoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
    Yhteyshenkilö
    Varainhankkija Päivi Tikamo
    Näkövammaisten liitto ry
    postisoite: PL 30, 00030 IIRIS
    käyntiosoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki
    Yhteydenotot
    p. 09 3960 4545 (arkisin 9–12) tai 09 396 041 (vaihde)
    Tietosuojavastaava
    vs. lakimies Elina Ketonen, Näkövammaisten liitto ry
  • Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste
    Näkövammaisten liitto ry:n Annansilmät-lahjoittajarekisteri on perustettu vuonna 1991, ja sitä käytetään osoitelähteenä vapaaehtoisten lahjoitusten keräämiseksi näkövammaistyöhön.
    Henkilötietoja käytetään:
    Lahjoitusten käsittelyyn, arkistointiin ja kirjanpitoon
    Asiakassuhteen ylläpitoon
    Asiakaskokemuksen ja -palvelun kehittämiseen
    Paremman ja henkilökohtaisemman sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen
    Tilastointiin ja toiminnan johtamiseen
    Käytämme asiakkaiden henkilötietoja, jotta voimme esimerkiksi käsitellä lahjoituksia. Haluamme myös kertoa lahjoittajille Näkövammaisten liiton työstä näkövammaisten hyväksi ja siitä, mitä heidän tuellaan on saatu aikaan.
    Henkilötietojen käsittelyn perusteena on lahjoittaja-asiakassuhteeseen perustuva oikeutettu etu.
  • Henkilötietojen kerääminen
    Pääsääntöisesti henkilötiedot saadaan lahjoittajilta suoraan, eri lahjoitusten tai muiden yhteydenottojen yhteydessä. Tämän lisäksi hankimme henkilötietoja yhteistyökumppaneiltamme, jotka tarjoavat henkilötietojen hankinta- ja päivityspalveluita. Kun lahjoittaja käyttää verkkosivustoamme, keräämme tietoa, joka voidaan lukea henkilötiedoksi. Lahjoitushistoriasta voimme luoda tilastollisin keinoin henkilötiedoiksi katsottavia tietoja.
    Asiakkaan itsensä antamat tiedot
    Tunnistautumistiedot, kuten nimi
    Yhteystiedot, kuten postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
    Laskutustiedot ja maksuvälinetiedot
    Tiedot organisaatiosta, kuten yritys
    Luvat tai kiellot yhteydenottoihin
    Lahjoitusten tai muiden palveluiden käytön yhteydessä syntyvät tiedot
    Selaushistoria
    Päätelaitteen tunnistustiedot
    Verkkokaupan tapahtumat, kuten ostoskorilisäykset ja lahjoitukset
    Lahjoitushistoriasta päätellyt tiedot
  • Henkilötietojen siirrot ja luovutukset
    Pääasiassa henkilötietoja käsittelee Näkövammaisten liiton henkilökunta. Rekisterin tietoja luovutetaan myös ulkopuolisille yrityksille henkilötietojen päivitystä, analysointia, postitusta tai muuta markkinointia varten. Kaikkien yritysten kanssa on tehty käsittelysopimukset ja käsittelijä huolehtii henkilötiedoista huolellisesti noudattaen asetuksen säännöksiä ja rekisterinpitäjän kanssa tehtyä sopimusta.
  • Henkilötietojen siirrot EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle
    Emme siirrä asiakkaiden henkilötietoja EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle.
  • Henkilötietojen säilyttäminen
    Henkilötietoja säilytetään asiakassuhteen ajan. Rekisteristä tehdään poistoja säännönmukaisesti kun on kulunut noin viisi (5) vuotta rekisteröidyn viimeisestä lahjoituksesta, jolloin asiakassuhde katsotaan päättyneeksi. Henkilötiedot poistetaan, kun niiden säilyttäminen ei enää ole tarpeen lain tai kummankaan osapuolen oikeuksien tai velvollisuuksien toteuttamiseksi.
  • Rekisteröidyn oikeudet
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa tiedot, jotka hänestä on tallennettu rekisterinpitäjän järjestelmään, ja vaatia mahdollisten virheellisten tietojen korjaamista. Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää käsittelemästä häntä koskevia tietoja tai käyttää niitä suoramarkkinoinnissa sekä oikeus pyytää tietoja poistettavaksi. Rekisteröidyllä on oikeus myös pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle. Pyyntö tietojen tarkistamiseen, käsittelyn kieltämiseen tai poistamiseen lähetetään kirjallisesti rekisterinpitäjälle, joka käsittelee pyynnön EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa). Rekisterinpitäjä voi tarvittaessa pyytää pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.

Yhteydenotot oikeuksien käyttämiseksi:

p. 09 3960 4545 (arkisin 9-12)

sähköpostitse tietosuoja@nkl.fi tai

kirjeitse Näkövammaisten liitolle osoitetulla pyynnöllä (osoitetiedot yllä).

Mikäli koet, että henkilötietojesi käsittely ei ole asianmukaista, sinulla on oikeus kääntyä asiassa tietosuojavaltuutetun puoleen: p. 029 566 6700 (vaihde), tietosuoja@om.fi.

  • Tietoturva
    Noudatamme erityistä huolellisuutta käsitellessämme henkilötietoja. Henkilöstömme ja käyttämämme alihankkijat on koulutettu tietosuoja-asetuksen vaatimuksista ja kaikki ovat sitoutuneet salassapitosopimukseen.
    Huomaa, että tarkoituksenmukaisetkaan toimenpiteet eivät voi estää kaikkia mahdollisia tietoturvaloukkauksia. Henkilötietojen tietoturvaloukkaustilanteissa ilmoitamme sinulle asiasta soveltuvien lakien mukaisesti.
    Sähköisessä muodossa oleva aineisto
    Tietoja käsitellään tietokannoissa, jotka ovat salasanoilla, kryptaamalla ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tiedonsiirrot tapahtuvat suojatuilla palvelinyhteyksillä ja siirrettävät tiedostot on vielä erikseen salattu.
    Paperisessa muodossa oleva aineisto
    Aineistoa säilytetään ja käsitellään lukituissa tiloissa ja käsittelyn jälkeen paperinen aineisto tuhotaan asianmukaisesti.
  • Selosteen muuttaminen
    Rekisterinpitäjällä on oikeus muuttaa tätä selostetta. Ilmoitamme muutoksista tällä sivulla.