Meille unelmien Suomi on maa, jossa jokainen heikkonäköinen ja sokea voi hyvin. Tekemällä testamentin näkövammaistyön hyväksi olet vielä poismenosi jälkeenkin mukana rakentamassa Suomea, joka pitää huolta apua tarvitsevista.

Näkövammaisten liitto on kulkenut näkövammaisten rinnalla jo lähes sadan vuoden ajan. Näkövammaiset perustivat liiton tammikuussa 1928 nimellä Sokeain Keskusliitto.

Tehtävänämme on yhdessä työmme tukijoiden kanssa tukea näkövammaisten omaehtoista, itsenäistä ja omannäköistä elämää. Testamenttilahjoituksellasi voit auttaa näkövammaisia heidän eri elämänvaiheissaan.

Lahjoitusten turvin voimme antaa näkövammaiselle lapselle hyvän alun elämälle, koululaiselle turvallisen koulutien ja nuorelle ammatillisen koulutuksen. Lahjoitukset myös takaavat sen, että näkövammaiset saavat aikuis- ja vanhuusiässä tukea arjesta ja kriiseistä selviytymiseen.

Mikään testamenttilahjoitus ei ole liian pieni. Testamentissasi voit määrätä Näkövammaisten liitolle esimerkiksi jonkin rahasumman, koko jäämistösi tai vaikkapa taulun, arvopapereita tai asunto-osakkeen. Voit kohdentaa testamenttisi yleisesti Näkövammaisten liiton toimintaan tai juuri sinulle tärkeään avun muotoon.

Näkövammaisten liiton ei yleishyödyllisenä yhteisönä tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista perintö- eikä lahjaveroa. Näin ollen testamenttisi kautta saatu omaisuus voidaan käyttää täysimääräisesti sinun haluamaasi tarkoitukseen.

Kaikissa testamenttilahjoittamiseen liittyvissä asioissa Sinua palvelee:
varainhankinta- ja viestintäjohtaja Rami Björkberg
puhelin 09 3960 4215
sähköposti rami.bjorkberg@nakovammaistenliitto.fi

Lämmin kiitos, että harkitset testamenttilahjoitusta näkövammaistyön hyväksi. Yhdessä Sinun kanssasi turvaamme näkövammaisille hyvän huomisen.